Eerste dag school - Reisverslag uit Mölndal, Zweden van Jelle Bosman - WaarBenJij.nu Eerste dag school - Reisverslag uit Mölndal, Zweden van Jelle Bosman - WaarBenJij.nu

Eerste dag school

Door: JelleBosman

Blijf op de hoogte en volg Jelle

05 September 2011 | Zweden, Mölndal

Vandaag was mijn eerste dag(je) Zweedse school. Van 8 tot 1, wat redelijk kort is. Wat eigenlijk nog korter was, want ik was natuurlijk te laat. De ochtendspits is hier druk, en mijn school zit in het midden van het centrum van het centrum. Denk aan een school in het midden van de kalverstraat, in een flat met Zweden erin(+1 Hollandar). Dat is ongeveer mijn school.

Na elk lesuur hebben we pauze, van 10 minuten. Dan gaat iedereen dus met de trappen naar beneden naar , kies uit de volgende, Macdonalds
/Subway/broodjeszaak/etc. Toen ik iemand in de klas met een Macdonalds zak, snapte ik het. Je eet hier gewoon tijdens de les. In plaats van te vragen of je naar de wc mag, gaan ze hier gewoon. Zelfde geld voor drinken halen/boeken pakken. Dus iedereen rent hier door elkaar in de klas.

Toen ik aankwam bij de school, was ik ongeveer een half uur te laat. Dus ik was niet geheel ontspannen. Ik volgde mijn rooster keurig, en kwam in het goede lokaal, wat het verkeerde lokaal was. Foutje moet kunnen. Dus ik volgde de raad van de lerares op, en ging naar een ander lokaal. Daar heb ik een half uur gezeten, voordat de rector (die les gaf) kwam vertellen dat ik eigenlijk in de verkeerde klas zat.

Daarna stelde hij voor om me het goede rooster te geven, een kluis te regelen(hier koop je zelf een slot voor een open kluis) en me voor te stellen aan mijn klasgenoten. Die vonden het eigenlijk allemaal raar dat ik Zweden heb gekozen om naar toe te gaan want het is hier heel saai, zeggen ze tenminste.

Ik heb tijdens de lessen niets gedaan behalve bij Engels. Ik heb bijna niets kunnen volgen in het Zweeds, maar het schijnt dat Zweden ook slaven hebben gedreven. Aantal mensen ontmoet( waaronder de dochter van Ruud Heus, oud-feyenoord speler) maar nog niet echt een vriend, zweden kijken de kat uit de boom, kwestie van tijd.

• 06 September 2011 - 16:59

Cindy:

Hey Broertje,
    Ik had nog zo gezegt neem je wekkertje mee hahaha!!!
    Wel lekker als zo'n relax daggie hoop dat je het lekker hebt op school en dat het goed gaat!! En laat die Zweedse maar een hollands poepie ruiken hahaha!!
    Trouwens BIG News in huize Bosman je Big Sis heeft een huis!!!! We zijn vanmiddag al wezen kijken van buiten dan en het is een lief knus hoek huisje en hebben er ook gelijk een borrel op genomen, ben zo blij!!! Donderdag ga ik er met Paul naartoe om het binnen te bekijken dus spannende week deze week!! Ik hou je op de hoogte over mijn huisie,en hou je goed daar!!
    Liefs Cin
    xxx